De zorgeloosheid van kunststof kozijnen

Iedereen die wel eens het onderhoud heeft gepleegd aan een houten kozijn, weet hoe pittig en prijzig dit onderhoud soms kan zijn. Hout is prachtig, maar tegelijk ook een materiaal dat flink wat zorg nodig heeft. Krijgt het die zorg niet, dan zullen de elementen snel vat krijgen op de staat van het hout, wat natuurlijk verre van wenselijk is. Echter, er is een hele omvattende oplossing voor dit probleem, in de vorm van kunststof. Kunststof kozijnen in Meppel zijn niet alleen een stuk onderhoudsvriendelijker, ze komen op nog veel meer fronten van pas.

 

Het gebrek aan nodig onderhoud

Maar laten we beginnen met het onderhoudsvriendelijke karakter van kunststof kozijnen. In tegenstelling tot hout, hoef je kunststof niet te behandelen met allerlei middelen, om er zeker van te zijn dat het ook straks nog in goede staat verkeert. In plaats daarvan kan je kunststof eigenlijk gewoon laten zoals het is. Het enige wat je af en toe moet doen, is zorgen dat het een beetje schoon blijft. En dat is met een doekje en een sopje gauw gedaan, waardoor ook dat klusje er eentje is die snel geklaard kan worden. Het onderhoudsarme karakter van kunststof is dermate prettig, dat het een grote pull-factor is voor menig huiseigenaar. Immers, als je steeds de schilder moet inhuren om te voorkomen dat het hout gaat rotten, ben je op de lange termijn flink wat geld kwijt. En dat is zonde, want het kan zoveel beter.

 

De schilder kan je huisje overslaan

Een schilder zal een redelijk vaste klant zijn als je houten kozijnen hebt, tenzij je zelf genoeg kennis en kunde hebt om de kozijnen goed te onderhouden. Een schilder is niet alleen nodig om te onderhouden, maar natuurlijk ook om te schilderen. Eens in de zoveel tijd is de kleur van het hout dermate verbleekt, dat er herstelwerk gedaan moet worden om de kleur weer op orde te krijgen. En dat is vaak geen goedkope klus; een schilder die het huis helemaal buitenom doet, zal hier flink wat voor vragen. Het is immers een tijdrovend gebeuren en je wilt wel dat het goed genoeg gebeurt, zodat je niet een jaar later opnieuw moet. Allemaal verleden tijd met kunststof. Kunststof is UV-bestendig, wat betekent dat de kleur altijd goed blijft. Deze kleurvastheid houdt in dat de gevelbekleding tot wel dertig jaar in topvorm kan verkeren, zonder dat er ook maar een schilder bij komt kijken.

 

Het komt in allerlei variaties

iedereen heeft z’n eigen wensen als het gaat om kleur en structuur en het is dan ook maar goed dat kunststof in een enorme variatie aan kleuren en structuren komt. Er is voor ieder wat wils en niemand hoeft bang te zijn dat hij slechts kan kiezen uit drie kleuren, zonder dat de gewenste er tussen zit. En wil je die onvervalste houtstructuur? Dat kan; er zijn meerdere variaties van kunststof te krijgen doe niet van echt hout te onderscheiden zijn. Met andere woorden; kunststof is hout op alle fronten de baas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *