Koel slapen in de zomer: zo pak je het aan 

Heb jij ook al zo’n zin in die hoge temperaturen tijdens de zomermaanden? Wij kunnen niet wachten, maar in de slaapkamer is het natuurlijk een heel ander verhaal. Slapen in een bloedhete kamer maakt de komst van de zomer ineens een stuk minder aantrekkelijk. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips voor jou om de slaapkamer lekker koel te houden. 

Maak gebruik van de ramen 

Om te beginnen is het een goed idee om ramen en deuren open te zetten, mits je dit doet op de juiste dagdelen. Het is namelijk zo dat wanneer je het raam overdag openzet, er nog meer warmte naar binnen zal dringen. Wij raden je aan om dit alleen te doen in de ochtend en in de nacht, zodat de kamer kan doorluchten en lekker koel wordt. Een andere tip is dat wanneer je overdag de ramen dicht doet, je ook meteen de gordijnen dicht kunt doen. Ook met een zonwerend rolgordijn kun je nog wat zonnestralen tegenhouden. Deze vorm van raamdecoratie laat geen zonlicht door, en ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Eenvoudig, praktisch en leuk om naar te kijken! 

Zet zo min mogelijk apparaten aan 

Je denkt er misschien niet zo over na, maar veel apparaten geven warmte af wanneer ze aanstaan. Voorbeelden hiervan zijn de lampen, de computer, de televisie, de wasmachine en de vaatwasser. Maak jij van één of meerdere bovenstaande apparaten geen gebruik? Zet ze gewoon uit! Dit geldt niet alleen voor je slaapkamer, maar ook voor de rest van het huis. De warmte die van deze apparaten afkomt kan namelijk weer terecht komen in de slaapkamer. 

Koelinstallaties 

Als je de warmte écht niet meer onder controle krijgt, kun je altijd nog kiezen voor een (mobiele) airco. Als je dit van plan bent, kun je beter gaan voor een airco van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld van airco Assen. Hele goedkope airco’s werken niet altijd optimaal en ze gaan vaak maar kort mee. Wil je liever niet zoveel geld uitgeven aan een airco? Dan kun je ook een airco effect creëren met een ventilator. Leg een paar dagen van tevoren een aantal flessen water in de vriezer en zodra ze zijn bevroren, plaats je ze in een bak voor de ventilator. Zo zal de lucht die door jouw kamer blaast een stuk koeler zijn dan normaal. En als de fles is ontdooid, pak je gewoon weer een nieuwe! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *