Wat is de beste kantoorinrichting?

kantoor

Ja, het gaat erom dat je mensen, meubilair, apparatuur en middelen fysiek op de werkplek passen, maar het gaat eigenlijk om zoveel meer dan dat. Als je de tijd neemt om goed te plannen hoe je de beschikbare kantoorruimte kunt benutten, krijgt je bedrijf de kans om de ruimte af te stemmen op wat de mensen op het werk moeten bereiken. De werkplek moet werknemers inspireren en hen geruststellen dat er voor hun welzijn wordt gezorgd, terwijl het ook moet voldoen aan de functionele kernbehoeften van je organisatie. Kies je voor een industriële kantoorinrichting of toch voor een basic kantoorinrichting? Dat zijn de vragen die je zelf moet beantwoorden voordat je begint met de inrichting. 

Analyseer het huidige ruimtegebruik

Begin met te bekijken hoe je de huidige ruimte gebruikt. Het kan zijn dat ruimtes op een andere manier worden gebruikt dan de bedoeling was. Dan kun je nieuwe ruimten plannen die voor deze activiteiten zijn gemaakt. Een veel voorkomende veronderstelling is namelijk dat het kantoor al zo goed mogelijk gebruikt wordt.

Wat zeggen collega’s

We hebben meer vergaderruimtes nodig, want die zijn altijd in gebruik. De realiteit is dat de medewerkers deze ruimtes gebruiken om snelle besprekingen te voeren, weg van hun bureau, omdat er nergens anders een geschikte ruimte voor is. Denk na over het bieden van meer informele omgevingen waar collega’s vergaderingen en discussies kunnen houden. Kantoortechnologie, ontwerp, akoestiek en meubilair hebben een lange weg afgelegd, er zijn veel nieuwe mogelijkheden ontstaan om dit soort problemen op te lossen.

Definieer de behoeften

Veel bedrijven hebben het gevoel dat ze hun werkplek ontgroeid zijn, maar kan hun huidige ruimte aan hun behoeften voldoen? Hoeft het alleen een beetje aangepast te worden?
Voordat je een nieuw ontwerp maakt voor je kantoorruimte
Stel jezelf en je medewerkers eerst een paar vragen, zoals:
Wat willen we bereiken in onze ruimte?
Welke afdelingen werken nauw samen?
Hoeveel mensen moeten het kantoor gebruiken?
Gaan we in de toekomst mensen aannemen?
Zijn alle functies geschikt voor een eigen werkplek?
Hebben we voldoende sociale ruimte?

Beantwoord deze vragen om een beeld te krijgen van hoe de kantoorruimte eruit moet zien en hoe deze je mensen het beste kan ondersteunen. Het zal ook helpen bij het beslissen of het zinvol is om te investeren in deze huidige ruimte of een nieuwe ruimte in te richten. Nu je weet wat je wilt en nodig hebt, kun je gaan kijken hoeveel ruimte je nodig hebt om aan alle eisen te voldoen.

Welzijn van de gebruikers

Vergeet niet dat zorg voor het welzijn van de gebruikers de basis is voor succes. Het gaat er dus niet om hoeveel mensen je per vierkante meter kwijt kunt!

Wist je dat uitgaven aan welzijn in feite het viervoudige op kunnen brengen? Het is echt de moeite waard om hier rekening mee te houden.

Kun je het alleen?

Het is een goed idee om in dit stadium een ontwerp- en bouwbedrijf voor kantoren in te schakelen. Die zijn op de hoogte van de nieuwste producten en technologieën. En ze hebben hulpmiddelen zoals CAD- en ontwerptekeningen om de indeling van de nieuwe ruimte te visualiseren.

 

Bron: Insideoffice.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *