Traprenovatie, wat kost dat eigenlijk?

Wil je jouw trap laten renoveren omdat hij helemaal af is, of is je trap nog niet bekleed? Een traprenovatie uitbesteden is vaak de beste optie. Maar waar moet je dan aan denken qua prijs? Om je verder te helpen hebben we het even voor je op een rijtje gezet. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van een aantal zaken. Let hierop als je jouw trap opnieuw laat bekleden. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Het soort trap

Ten eerste heeft het soort trap invloed op de prijs. Heb je een gesloten trap? Dan zullen de kosten hoger uitvallen dan bij een open trap. Dit komt door het verschil in materiaal dat behandeld moet worden. Bij een gesloten trap moeten tussenschoten namelijk ook worden meegenomen. Daarnaast hangen de kosten natuurlijk ook af van het aantal traptreden. Hoe meer traptreden je hebt, hoe hoger de prijs zal zijn.

Ook de vorm van de trap kan de prijs beïnvloeden. Heb je een minder standaard vorm trap? Dan zullen de kosten hoogstwaarschijnlijk ook wat hoger liggen.

Locatie

Daarnaast is het belangrijk om naar de locatie van het bedrijf te kiezen. Ben je op zoek naar traprenovatie in Groningen, maar kijk je bij bedrijven in Amsterdam? De kans is groot dat zij niet naar Groningen komen, of daar anders hoge kosten voor rekenen. Ga dus op zoek naar een traprenovatiebedrijf in jouw omgeving!

Het materiaal

Verder zijn de kosten ook afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Ga je voor een houten trap of bijvoorbeeld de goedkopere optie laminaat of PVC? Er zijn veel verschillende mogelijkheden, met elk hun eigen prijskaartje. Kijk hier dus goed naar als je een trapbekleding gaat uitkiezen.

Verder kunnen extra eigenschappen ook de kosten laten stijgen. Denk aan antislip, een trapleuning voor bij de trap of een trap mat. Extra opties zorgen ook voor extra kosten.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en veel succes met het renoveren van jouw trap gewenst!

Bron: Vloeren Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *