Welvaart ten koste van wat?

Wat een tijdperk is het toch waar wij op dit moment met zijn allen in semi vrede in leven! Het is een redelijk apart tijdperk waar wij nu in leven, met problemen die voor iedereen bedreigend zijn en die we om deze reden dus ook met zijn allen aan moeten pakken. Problemen die erg bedreigend zijn voor de hele wereld waar we dus met zijn allen op moeten letten zijn bijvoorbeeld de klimaatcrisis, welke hand in hand loopt met de watercrisis. We wonen met een bizar aantal mensen op de wereld. Je zou zelf eigenlijk in een bepaald opzicht wel kunnen zeggen dat de wereld overbevolkt is. Op sommige plekken is het overbevolkter dan op andere plekken. Is dat de oorzaak voor de toename van stress rondom de klimaatcrisis of is er nog een andere reden? Ik vertel er maar al te graag nog meer over.

 

Wat een factor is die meespeelt, nee, die zelfs beslissend is in waar deze hele crisis in werkelijkheid nou eigenlijk vandaan komt, is een kenmerk van hoe de tijden in het eind van de vorige eeuw waren. Met het eind kijken we vooral naar de tweede helft van de 20e eeuw. Na de tweede wereldoorlog was er veel dood en verderf en destructie, wat uiteraard allemaal gerepareerd moest worden. Maar na een jaar of tien begon een lange periode van een grote hoeveelheid welvaart. Opeens werd de hele wereld booming waardoor het niveau van welvaart gemiddeld overal omhoog ging. Er werden steeds nog maar meer en meer autos geproduceerd en er kwamen steeds meer mensen op de wereld die een auto konden besturen. Zo kun je wel gokken wat de aanleiding voor de milieucrisis dan precies is. Steeds meer mensen die vervuilende apparatuur gebruiken en steeds meer vervuilend apparatuur is precies de verkeerde combinatie die leidt naar milieuvervuiling. Maar dat zonder dat men er vroeger goed van bewust was. En als ze dat wel waren, dan waren ze simpelweg te koppig om er iets aan te doen.

 

Nu hebben we goede oplossingen om de milieuvervuiling tegen te gaan. Er zijn windmolens die gebruikt worden om windenergie op te wekken. Ook wordt nog steeds water energie gebruikt, maar de fan favoriet van de mensen zijn sunpower zonnepanelen. Deze zijn relatief voordelig terwijl je hier veel geld mee terug verdiend. Weet je weinig over zonnepanelen? Geen probleem. Laat een installateur zonnepanelen je helpen om de zonnepanelen op de juiste plek geïnstalleerd te krijgen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *